Home / Artiste of The Month / ARTIS BULAN JUN – SHERYL SHAZWANIE

ARTIS BULAN JUN – SHERYL SHAZWANIE

Sheryl

Lagu Lebaran TERBAIK!” adalah komplikasi lagu lagu raya di bawah naungan Rusa Music dan MVM Production. Album kompilkasi ini juga turut menampilkan artis artis baru dan lama.

Album komplikasi kali ini kami menghasilkan 11 buah lagu raya, iaitu 5 buah lagu raya baru dan 6 buah lagi lagu raya lama koleksi kami. Lagu lagu ini adalah komplikasi lagu dari sekitar tahun 2013 sehingga lagu raya yang terbaru tahun 2018. Kelebihan album ini ialah , kami menghasilkan 2 buah lagu baru “Various Artis”dimana kami menampil kan artis artis lama dan baru untuk menjadi kan 2 buah lagu raya yang baru. Dengan elemen elemen tradisonal dan gabungan penyanyi lama dan baru ini dapat menarik kan minat anak anak muda yang mendengar kan lagu raya tersebut untuk memupuk semangat raya dengan adanya lagu lagu elemen tradisonal.

Lagu “Lebaran Mulia” yang dicipta oleh Harry Khalifah dan lirik oleh Roomnone yang dinyanyikan oleh “Various Artist” Khalifah, Syafiq Farhain, Atmosfera, Ezad Lazim, Shidi Data, Evon, Upiak, Sheryl Shazwanie, Evon dan Sarah Suhairi. Seterusnya, lagu baru juga menampilkan “Various Artist” yang bertajuk “Syawal Menjelma” yang dicipta dan lirik oleh Amy Ukays. Various artist untuk lagu ini ialah UKAYS, Atmosfera, Ayie Floor 88, Asfan Shah, Ariff Bahran, Syafiq Farhain, Isa Khan, Sheryl Shazwanie, Evon dan Mimi. 2 buah lagu ini juga dicipta khas untuk album komplikasi “Lagu Lebaran TERBAIK!” mengabungkan artis lama dan artis artis baru.

Selain itu, lagu lagu lain daripada beberapa komposer dan penulis lirik lagu lain turut ada di dalam komplikasi album ini. Seperti :

Lebaran Mulia – Various Artist
Komposer : Harry Khalifah
Lirik : Roomnone

Syawal Menjelma – Various Artist
Komposer : Amy UKAYS
Lirik : Amu UKAYS

Potret Lebaran – Sheryl Shazwanie
Komposer : Pak Ngah
Lirik : Siso

Kemaafan Di Hari Raya – Floor 88
Komposer : Zai Hamzah
Lirik : Zai Hamzah

Tak Tun Tuang Lebaran – Upiak
Komposer : Ardi
Lirik : Upiak

Hang Pi Raya – Khalifah
Komposer : Harry Khalifah
Lirik: Yabang Khalifah

Ku Pohon Restu Ayah Dan Bonda – Ezad Lazim
Komposer : Amir Abdul Karim
Lirik : Amir Abdul Karim

Bersama Di Hari Raya – Ainan Tasneem
Komposer : Ainan Tasneem
Lirik : Adib

Lebaran Ini – Sofazr feat R.J & Fatin Majidi
Komposer : Zimi Sofazr
Lirik : Zimi Sofazr

Doa Ku Pohonkan – Harry
Komposer : Harry
Lirik : Mama

Tibanya Syawal – Chomel
Komposer : Chomel
Lirik : Chomel

Terdapat 11 buah lagu di dalam album ini. Dan salah satu lagu “Ku Pohon Restu Ayah Dan Bonda” yang dinyanyi kan oleh Ezad Lazim, telah memberi kan nafas yang baru diamana, sebelum ini lagu tersebut di nyanyikan oleh Mamat Exist.

Akhir sekali, lagu lagu di dalam album komplikasi ini juga boleh didapat kan di semua online aplikasi seperti Joox, iTunes, Spotify dan sebagainya. Album komplikasi ini juga boleh didapat kan di semua kedai kedai cd di Malaysia dengan harga RM19.90 sahaja. Diharapkan album komplikasi ini mendapat sokongan dari semua peminat dan menjalani hari Syawal dengan penuh kesyukuran.

Sheryl Shazwanie – Potret Lebaran (Official Music Video)