Home / Events / Sidang Media Surat Kecil Untuk Tuhan

Sidang Media Surat Kecil Untuk Tuhan

1000x400-copy

26 Julai 2017, Kuala Lumpur – Semalam, berlangsungnya Sidang Media “Surat Kecil Untuk Tuhan” dengan kehadiran pelakon utama Bunga Citra Lestari & Aura Kasih di Red Box Karaoke, The Gardens Mall, jam 12 tengahari. Juga secara rasminya mengumumkan OST atau lagu tema filem ini yang bertajuk “Suka Hati” sudah pun berada dalam versi karaoke di semua rangkaian Red Box, Green Box dan Red Box PLUS Karaoke.
 Special Screening eksklusif untuk fans dan followers Red Box Karaoke, akan diadakan pada 2 Ogos 2017 di GSC Cinema, Mid Valley Mega Mall. Untuk peluang memenangi 2 keping tiket ke special screening dan barangan eksklusif Surat Kecil Untuk Tuhan, terus ikuti Facebook dan Instagram Red Box Karaoke Malaysia.

Filem ini berkisarkan kisah pilu tentang kehidupan kakak beradik yatim piatu, Anton dan Angel di mana keduanya terjebak dalam suatu sindiket yang memanfaatkan kanak-kanak terbiar menjadi pengemis jalanan. Di usia mereka yang terlalu kecil, mereka diperbudak untuk menjadi mesin wang tanpa mengira waktu. Keduanya tidak pernah mengenal zaman indahnya kanak-kanak. Hingga satu peristiwa Angel mengalami kecelakaan jalan raya. Apabila sedar, Angel sudah ditinggalkan seorang diri di rumah sakit. Sejak itu, Angel dan Anton terpisah. Ia tidak pernah tahu lagi dimana keberadaan Abangnya.

15 tahun berlalu. di Sydney, Australia. Berkat keluarga angkatnya yang baik hati, Angel (Bunga Citra Lestari) membesar menjadi perempuan yang cantik dan pandai. Angel berhasil merealisasikan mimpinya menjadi seorang Peguam. Di sana Angel bertemu dengan Martin (Joe Taslim) seorang doktor muda asal Indonesia yang baik hati dan membuatnya jatuh cinta. Hidupnya kini diliputi kebahagiaan. Meskipun demikian, Angel tetap dihantui oleh masa lalunya. Dia tidak pernah bisa berhenti memikirkan Anton. Di tengah hidupnya yang penuh kebahagiaan dan rencananya untuk menikah dengan Martin, Angel walaubagaimanapun mengambil keputusan untuk kembali ke Jakarta bagi menyelesaikan masa lalunya dan mencari keberadaan sang Abang.

Mungkinkah Angel dan Anton bertemu kembali setelah 15 tahun terpisah?

“Surat Kecil Untuk Tuhan” merupakan sebuah lagi filem edaran GSC Movies yang bakal menemui peminat  di Malaysia pada 3 Ogos 2017. Selamat menonton!